Türkiye Obezite Merkezi – Dr Yunus Topal

Türkiye Obezite MerkeziYeniden yapılanma sosyal desteğin tedavisinde kullanılan ilaçlarobezit hafif ila orta derecede kilo alımı olan kişiler için uygun değildir. Obezitenin nedeni olan ilaçların güvenirliği açısından tespit edilmesi gereken sağlık etkileri etiyolojisi ile ilgili kısa ve uzun süreli yokluğu ve doktor tavsiyesi ve bu ilaçların yan etkilerinin bağımlılık olması ve gözetiminde kullanılması büyük önem taşımaktadır.Obezite tedavisinin başarılı olması için hasta tıbbi beslenme tedavisine ve egzersiz terapisine ve ilaca devam etmeyi kabul etmeli ve düzenli olarak checkups.In obezite cerrahi yaklaşım temelde iki aşamadır.

Türkiye Obezite Merkezi

Dr Yunus TopalBariatrik cerrahide amaç vücutta alınan enerjiyi azaltmaktır. Gastrik bypass cerrahisi verilen aşırı kilodan sonra vücudun çeşitli yerlerinde lokalize olan mevcut yağ dokularının çıkarılmasıdır. Bu tedavi estetik ağırlıklı. BARİATRİK CERRAHİ NEDİR? Bariatrik cerrahi şu anda dünyanın en etkili en başarılı en hızlı ve en kalıcı kilo kaybı tedavisidir. Obezitenin multidisipliner bir yaklaşım gerektiren bir hastalık olduğuna dikkat edilmelidir. Bu tedavide en önemli faktör kalıcı bir tedaviye hastanın uyumudur. OBEZİTE BELİRTİLERİ NELERDİR? Diğer tedavi yöntemleriyle başarılı olamayan BMI indeksi 40 ve üzeri hastalar için önerilir.

Dr Yunus Topal

Bununla birlikte BMI Endeksi 35'tir ve ek hastalığı olan kişilerde de önerilir. Ameliyattan sonraki ilk 24 ay kısa vadede gebeliği planlayan hamile hastalar için önerilmez.Bariatrik cerrahi teknikleri nelerdir? Bazı durumlarda açık cerrahi yapılır.Bariatrik cerrahi 2 bölüme ayrılabilir.1 hacim azaltıcı ameliyatlar 2 emilim bozucu ameliyatlar apesiteobesite nedir nefes alamıyor yürüyemiyor uyuyamıyor aynada kendine bakamıyor kıyafet satın alamıyor garip görünüyor eşleri ile ilgili sorunlar yaşıyor kendini beğenmeme benlik saygısı kaybı ve benzeri tedavi edilebilir mi?Obezitenin bir hastalık olduğuna dikkat edilmelidir.

Türkiye Obezite Cerrahisi

Obezite de cerrahi bir hastalıktır. Fıtık gibi safra kesesi gibi apandisit gibi. Peki neden obezite bizim hastalıklar cerrahi tedavi edilebilir iken.1 diyet tedavisi 2 egzersiz tedavisi 3 davranış değişikliği tedavisi 4 tıbbi tedavi 5 cerrahi tedavi en başarılı seçenektir ancak obezite tedavisi tüm bu tedavi yöntemlerinin bir arada bulunduğu multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Bariatrik cerrahide amaç vücutta alınan enerjiyi azaltmaktır. Gastrik bypass cerrahisi verilen aşırı kilodan sonra vücudun çeşitli yerlerinde lokalize olan mevcut yağ dokularının çıkarılmasıdır. Bu tedavi plastik cerrahiye dayanmaktadır .Neden cerrahi tedavi cerrahi tedavi obezitenin tedavisinde en etkili ve güvenli yöntemdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta