Odyometri Kabini ve Sft Cihazı

Odyometri KabiniMIR MiniSpir ekonomik fiyatı ve ergonomik yapısıyla bir spirometreden istenen tüm fonksiyonları fazlasıyla yerine getirmektedir. Gelişmiş türkçe program arayüzü kullanım kolaylığı ve güçlü teknik servis altyapısıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen spirometre cihazı olma ünvanını kazanmıştır. İşitme iki ana bileşene göre ölçülür. Bunlar frekans ve ses yoğunluğu yüksekliğidir. Odyometri testi bir kişinin işitmesini çeşitli yoğunluk seviyelerinde desibel cinsinden ölçülen çeşitli frekans seviyelerinde saniyedeki devirlerde hz. olarak ölçülür ölçmek ve grafiklemek için kullanılan bir yöntemdir. Her ne kadar işitme altındaki en riskli gruplar olan küçük çocukları ve yaşlıları test etmek için sıkça kullanılsa da başarılı bir işitme kaybı önleme programında da kullanılmaktadır. Odyometri taraması karışık bir test değildir ve minimum aletlere ihtiyaç duyar.

Odyometre Cihazı, Testi Nasıl Yapılır. İşin devamı süresince çalışanın ve işin niteliği ile işyerinin tehlike sınıfına göre Bakanlıkça belirlenen düzenli aralıklarla yaptıkları işe uygun olup olmadığına dair sağlık raporu aldırmak zorundadır. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacaklar yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu olmadan işe başlatılamaz. 6331 sayılı Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri sağlık ve güvenlik biriminde veya hizmet alınan ortak sağlık ve güvenlik biriminde görevli olan işyeri hekiminden alınır. Yoğun ve Sürekli Sesli Ortamlarda Çalışanlar İçin Odyometri İşitme Testi Genel olarak odyometrik testler adı verilen işitme testleri kulak hastalıklarının değerlendirilmesinde ve işitme sağlığının takip edilmesinde son derece önemlidir.

Sft CihazıHastalığın teşhisinde ve tedavisinin belirlenmesinde bu testlere sıklıkla başvurulmaktadır. Bu anlamda kullanılan birçok test vardır ve her biri farklı konularda bilgi vermektedir. Hangisinin yapılacağı KBB hekimi tarafından hastanın şikâyetlerine muayene bulgularına ve diğer tetkik sonuçlarına göre belirlenir. Safses Odyometrisi Pure Tone Odiometri En sık uygulanan kulak testidir. Her iki kulağın değişik frekanslardaki ince ve kalın seslerdeki duyabildiği en az ses şiddetini duyma eşiği belirler. Hasta ses geçirmez bir kabine oturtulur. Bir kulaklık aracılığı ile hastanın kulağına ses verilir. Hasta sesi duyduğu zaman elindeki butona basarak işaret verir. Böylece işittiği ses seviyesi belirlenmiş olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta